Spaghete cu sos si masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet de spaghete;
  • 200 g masline;
  • 2 cepe marime medie;
  • un morcov;
  • o bucata mica de telina;
  • jumatate de ardei rosu, gras;
  • sare, piper, oregano;
  • ulei;
  • putina apa fierbinta.

Mod de preparare

Am pus spaghetele la fiert, conform indicatiilor de pe ambalaj.

In acest timp, am curatat si spalat legumele. Am taiat ceapa julien si am pus-o la calit cu putin ulei si am pus din cand in cand putina apa fierbinte. Morcovul, telina si ardeiul le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am adaugat peste ceapa. Am mai pus putina apa fierbinte, am amestecat si am pus capacul. Le-am lasat sa se inabuse la foc mic.

Maslinele le-am oparit cu apa fierbinte caci erau cam sarate. Am adaugat apoi maslinele peste legumele inabusite. Am pus capacul si am mai lasat putin per foc.

Cine doreste poate adauga putin suc sau pasta de rosii. Eu am lasat fara.

La sfarsit am potrivit de sare, am presarat putin piper si oregano.

Am asezat spaghetele in farfurie iar deasupra am asezat sosul. Am servit cu salata verde alaturi, preparata cu putin sare, un pic de zahar, zeama de la o jumatate de lamaie, ulei si putin busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise