Spaghete gratinate

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. spaghete
  • 1 cescuta lapte
  • 1 lingurita faina
  • 100 gr.unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri de smantana
  • cascaval ras
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare

Se fierb spaghetele in apa cu sare,se clatesc ,se scurg bine apoi se amesteca fierbinti cu urmatorul sos;

se pune untul pe foc se amesteca cu faina , cu laptele apoi cu galbenusul,amestecand cu mixerul pana se omogenizeaza bine .Se adauga apoi smantana si sare.Compozitia se pune intr-o tava in care s-a pus hartie de copt unsa cu unnt si tapetata cu pesmet.Inainte cu 10 minute se scoate si se pune deasupra cascaval ras. Se servesc calzi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise