Spanakopita

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac proaspat sau congelat (dar nu tocat)
  • 2 oua
  • 8 foi de placinta rotunde sau patrate
  • 150 gr feta sau telemea de oaie sarata
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

In tava rotunda sau patrata unsa bine cu ulei se aseaza 4 foi unse intre ele, se adauga deasupra spanacul fiert (decongelat) si bine scurs de apa, amestecat in prealabil cu ouale intregi, si piperul. Se presara bucatile de feta zdrobite in mana sau cu furculita si se acopera cu celelalte 4 foi, bine unse cu ulei intre ele.

Se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste.

Se serveste calda sau rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise