Sparanghel cu sos olandez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii: 2 kg sparanghel alb, sare , 1 praf de zahar, 20 g unt
  • pt sus: 125 g unt, 2 galbenusuri , 2 linguri apa calduta , 1 lingurita suc de lamaie, sare, piper Cayenne, 50 ml smantana

Mod de preparare

1- se cojeste sparanghelul cu un cutit ascutit sau curatator de cartofi, incepand de la varf spre radacina.De la 1-2 cm sub varf se cojeste subtire, iar spre capat se taie o coaja mai groasa. Capetele mai lemnoase se indeparteaza.

2- Se toarna apa intr-un vas mare, se adauga un praf de sare, zahar si untul, iar apoi se da in clocot. Se leaga sparanghelul si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie.

3- Se topeste untul la foc mic, cu grija sa nu se arda.Se indeparteaza spuma, se lasa untul la racit pana devine caldut si se pune deoparte.

4- Se pun galbenusurile si apa intr-un vas rotund ce incape intr-o oala mai mare, insa fara sa ajunga la fundul acesteia. In oala se pune o cantitate de apa suficienta, astfel incat vasul mai mic sa fie exact deasupra apei. Se bat galbenusurile pana se obtine o crema spumoasa, se aseaza vasul in oala cu apa si se bate in continuare.

5- Se adauga untul, initial picatura cu picatura, iar dupa ce masa de galbenus incepe sa se lege, se toarna usor. Se amesteca in permanenta pentru ca sosul sa nu se dezlege.

6- Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga smantana partial batuta si totul se amesteca cu sos. Sparanghelul scurs se serveste cu sosul caldut si cartofi noi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise