Specialitate cu cascaval si pasta de branza

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • 150 g branza telemea mai uscata
  • 8 felii branza topita
  • 20 g sunca
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • unt cat o nuca sau ulei de palmier
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou fiert optional
  • cateva masline
  • 6 linguri ulei de masline
  • piper, curry, cimbru, paprika
  • cateva fire de marar/patrunjel

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline si faina intr-o craticioara, la foc mic. Amestecati cu un tel micut cam un minut si turnati laptele amestecand energic pana se ingroasa si adaugati untul sau uleiul de palmier si telemeaua rasa. Luati imediat de pe foc si amestecati pana se omogenizeaza. (vezi video)

Impartiti compozitia in doua, in jumatate puneti cubulete foarte mici de sunca, piper, eventual oul fiert, iar in cealalta jumatate ardei rosu (pastrati cateva feliute pentru ornat) si masline verzi tocate foarte fin, putin curry si paprika. Dati ambele compozitii la frigider 1-2 ore.

Pe un platou asezati o baza din felii de cascaval de 3-4 mm grosime, intindeti apoi un strat de pasta de branza cu sunca, acoperiti cu felii de branza topita si continuati alternativ cu pasta de branza, felii de cascaval, din nou pasta de branza si felii de branza topita pana terminati ingredientele.

Garnisiti cu masline, bucati de sunca, feliute de ardei rosu, frunze de patrunjel, felii de ou fiert, etc. Mai dati la rece minim 30 minute.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise