Spirala cu mere si scortisoara

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr aluat foietat
  • 600-700 g mere date pe razatoare
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte(sau apa daca e de post)

Mod de preparare

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei merele amestecate cu zaharul,pesmetul si scortisoara.scortisoara.

Rulam fiecare fasie si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem spirala.

Coacem spirala, cuptor preincalzit, pentru 20.25 minute.

O scoatem din cuptor ,o pudram cu zahar pudra amestecat cu plicul de zahar vanilat si dupa ce s-a racit, o putem servi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise