Spuma de caise

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g caise fara samburi,
  • 1 cl rachiu de fructe (eventual caisata),
  • 3 foi de gelatina,
  • 1/4 l frisca,
  • 2 albusuri,
  • 40 g zahar,
  • 50 g boabe de fistic.

Mod de preparare

Se taie caisele spalturi subtiri, se amesteca cu zaharul si rachiul de fructe si se lasa sa se patrunda aproximativ doua ore.

Se inmoaie gelatina in apa rece. Fisticul se taie marunt, albusurile se bat spuma, iar frisca doar pe jumatate.

Se pun caisele marinate in robotul de bucatarie si se maruntesc. Piureul de caise se amesteca cu frisca batuta si spuma de albusuri si se incorporeaza 3/4 din fisticul taiat.

Se stoarce bine gelatina si se lasa sa se topeasca pe baia de apa, dupa care se incorporeaza incet in spuma de caise.

Se toarna spuma in pahare sau in boluri racite si se tine o ora la frigider. Inainte de a o servi, se presara cu fisticul ramas.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise