Spuma de citrice

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 portocala,
  • 1 lamaie verde,
  • 5 linguri frisca batuta,
  • 4 galbenusuri,
  • 75g. zahar praf,
  • 1/2 l. lapte ,
  • 1/2 baton de vanilie,
  • 20g faina alba,
  • 10g . faina de porumb,
  • fructe de sezon;

Mod de preparare

1.Se prepara crema:se fierbe laptele ;se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bat pana volumul compozitiei se dubleaza, se amesteca apoi cu faina,cu 1/2 baton de vanilie si cu laptele fierbinte.Se fierbe pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca .

2.Se rade coaja de la portocala , de la lamaia verde si se adauga in crema racita, apoi se incorporeaza frisca batuta.

3. Compozitia se imparte in 4 pahare si se tine la frigider 2 ore.

4.Se decoreaza cu fructe proaspete si frunze de menta proaspate.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise