Spuma de citrice

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 portocala,
  • 1 lamaie verde,
  • 5 linguri frisca batuta,
  • 4 galbenusuri,
  • 75g. zahar praf,
  • 1/2 l. lapte ,
  • 1/2 baton de vanilie,
  • 20g faina alba,
  • 10g . faina de porumb,
  • fructe de sezon;

Mod de preparare

1.Se prepara crema:se fierbe laptele ;se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bat pana volumul compozitiei se dubleaza, se amesteca apoi cu faina,cu 1/2 baton de vanilie si cu laptele fierbinte.Se fierbe pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca .

2.Se rade coaja de la portocala , de la lamaia verde si se adauga in crema racita, apoi se incorporeaza frisca batuta.

3. Compozitia se imparte in 4 pahare si se tine la frigider 2 ore.

4.Se decoreaza cu fructe proaspete si frunze de menta proaspate.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise