Spuma de citrice

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 portocala,
  • 1 lamaie verde,
  • 5 linguri frisca batuta,
  • 4 galbenusuri,
  • 75g. zahar praf,
  • 1/2 l. lapte ,
  • 1/2 baton de vanilie,
  • 20g faina alba,
  • 10g . faina de porumb,
  • fructe de sezon;

Mod de preparare

1.Se prepara crema:se fierbe laptele ;se amesteca galbenusurile cu zaharul si se bat pana volumul compozitiei se dubleaza, se amesteca apoi cu faina,cu 1/2 baton de vanilie si cu laptele fierbinte.Se fierbe pana se ingroasa.Se lasa sa se raceasca .

2.Se rade coaja de la portocala , de la lamaia verde si se adauga in crema racita, apoi se incorporeaza frisca batuta.

3. Compozitia se imparte in 4 pahare si se tine la frigider 2 ore.

4.Se decoreaza cu fructe proaspete si frunze de menta proaspate.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise