SPUMA DE PERE CU PANNA COTTA DE CIOCOLATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 5 persoane):
  • Pentru spuma de pere:
  • 1 borcan(cutie) de pere in sirop,
  • 50g. zahar,
  • 20cl. frisca(lichida),
  • 1,5 foi de gelatina;
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150g. ciocolata neagra,
  • 30g.zahar,
  • 20cl. frisca,
  • 10cl.lapte,
  • 2,5 foi de gelatina;

Mod de preparare

1.Se pun la inmuiat foile de gelatina.Laptele si frisca (nebatuta),precum si ciocolata rupta in bucati se pun la fiert in bain marie.Se adauga gelatina dizolvata si se amesteca.Crema rezultata se repartizeaza in pahare si se pastreaza la rece, in frigider, cca. 40 de minute.

2.Cand crema s-a racit, se prepara spuma.Foile de gelatina se inmoaie in apa rece .Se mixeaza perele cu zaharul si se pun la fiert pana ce zaharul se topeste ,apoi se adauga gelatina.Se ia compozitia de pe foc.Se bate frisca si si se incorporeaza in compozitia de pere, putin racita.Se repartizeaza spuma peste crema , se orneaza cu bombonele sau ciocolata rasa .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise