Spuma de vin cu lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3 galbenusuri,
  • 1/4 ceasca zahar,
  • 4 lingurite sampanie dulce (desert),
  • 1/4 ceasca zeama de lamaie,
  • 1/2 ceasca vin alb,
  • 8 pricomigdale mici.

Mod de preparare

Se freaca intr-un vas de Jena galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase. Se adauga sampania, zeama de lamaie si vinul si se amesteca bine ca sa devina compozitia omogena.

Se pune vasul intr-o cratita mare cu apa clocotita si se amesteca spuma cu o lingura de lemn, pana ce se ingroasa si devine vascoasa.

Se toarna in cupe si se serveste cu pricomigdale.

Nota: Spuma de vin se poate servi singura sau langa fructe ori inghetata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise