Stelute cu bezea

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • Pentru decor:
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

1) Freci zaharul cu untul pana obti o compozitie spumoasa.Adaugi ouale, pe rand frecand in continuare, apoi treptat faina carnuta de praful de copt si framanti un aluat consistent omogen, usor de prelucrat. Lasi aluatul la rece 30 de minute.

2) Iintre tinp, bati albusurile, adaugand treptat zaharul, pana obti consistenta ferma de bezea.

3)Intinzi cu sucitorul aluatul in foaie , decupezi cu un sablon stelute, le asezi pe o tava unsa si tapetata cu faina. Presari deasupra fulgi de cocos si cu ajutorul unui sprot, adaugi cate o bezea pentru fiecare steluta.

4) Introduci tava in cuptorul preincalzit, in primele 10 minute, apoi acopericu o coala de zartie, lasi focul foarte mic si usa cuptorului intre deschisa, pana se incalzesc bezelele.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise