Strudel cu afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii): 3 oua,
  • 60 g zahar,
  • 30 g faina,
  • 30 g alune (sau nuci) macinate,
  • coaja de la 1/2 lamaie,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 400 g afine,
  • 200 g gem de afine,
  • o foaie de strudel de 40X60 cm (congelata) + unt pentru uns tava si zahar pudra.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana ce devin spumoase, iar albusurile se bat spuma. · Se amesteca faina cu coaja rasa de lamaie si cu alunele (nuca) macinate si se incorporeaza - impreuna cu galbenusurile - in spuma de albusuri. Afinele se aleg, se spala si se zvanta, iar aluatul de strudel se lasa sa se decongeleze.

Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se unge tava cu unt. Se aseaza aluatul de strudel pe un servet de bucatarie, se unge cu gem de afine, peste gem se intinde - cu cutitul - compozitia preparata anterior, din oua + zahar + faina + alune, peste ea se presara afinele si apoi se ruleaza strudelul.

Se pune strudelul in tava (cu lipitura in sus) si se coace 40 de minute in cuptorul incins. Se unge apoi cu putin unt topit si dupa ce untul a fost absorbit, se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise