Strudel cu cirese

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,

il punem pe masa de lucru si il intindem

intr-o foaie pe care o vom unge cu

restul de unt topit. Rulam apoi foaia ,

o punem in folie alimentara si

o dam la frigider pana pregatim umplutura.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le

scoatem samburii.

Punem pe foc un vas cu o cana apa

si o cana zahar si lasam sa fiarba pana

se face un sirop mai gros.

Adaugam ciresele si lasam sa mai

dea doua trei clocote.

Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,

dupa care le scurgem bine si le

amestecam cu grisul.

Acesta va absorbi excesul de zeama.

Scoatem aluatul de la frigider si

il framantam bine.

Putem intinde apoi o foaie mai mare

sau doua mai mici pe care le umplem

cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou

si presara cu zahar tos vanilat.

Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise