Strudel cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 bucati):
  • Pentru aluat - 225 g faina,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 ou,
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui,
  • 4 linguri apa calda.
  • In plus: 50 g unt topit si putina faina.
  • Pentru umplutura: 50 g unt,
  • 75 g pesmet,
  • 100 g zahar,
  • cate 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 75 g migdale oparite si taiate felii,
  • 50 g stafide,
  • 900 g mere,
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Se pun intr-un castron faina cu sarea si se face o gropita la mijloc, in care se toarna oul batut cu uleiul si apa calda. Se prepara un aluat moale.

Se framanta aluatul circa 15 minute, se face o bila, se acopera si se lasa o ora sa se odihneasca.

Pentru umplutura, se prajeste pesmetul in untul topit si se pune deoparte. Se amesteca zaharul cu mirodeniile, coaja de lamaie si stafidele. Se curata merele si se taie intai in sferturi si pe urma felii.

Se incinge cuptorul la 190gr. si se unge cu unt o tava (eventual doua). Se incalzeste sucitorul, se infaineaza si se acopera planseta cu o fata de masa (75 x 63 cm), peste care se presara faina.

Se intinde aluatul pe fata de masa, cat mai subtire posibil, se ridica cu mainile infainate bagate sub el si se intinde de la mijloc inspre margini, pana ce devine transparent. (Daca s-a uscat, se unge cu putin unt topit.)

Se taie aluatul in forma de dreptunghi (63 x 50 cm) si se unge cu unt topit.

Se presara peste el pesmetul rumenit si se aseaza merele doar pe jumatatea inferioara, lasand o margine libera pe toate laturile. Peste mere se presara zaharul si stafidele si se pliaza peste umplutura, mai intai marginile si pe urma jumatatea superioara.

Se ruleaza strudelul - cu stergarul -, pornind de la latura mai lunga, si se indoaie, in forma de cununa, sau se taie pur si simplu in doua.

Se aseaza pe tava (sau pe tavi) si se unge cu unt topit.

Strudelul se coace 35-40 de minute, se lasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise