Strudel cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 120 ml apa
  • 500 g mere
  • sare
  • unt
  • zahar 100g
  • scortisoara
  • stafide.

Mod de preparare

Din faina, apa si sare se face un aluat, care se bate bine si se lasa apoi la odihnit. Se intind foi subtiri, care se taie in patrate egale si se stropesc cu unt caldut. Merele se rad si se calesc in tigaie. Se lasa sa se raceasca si se adauga zahar dupa gust (100g), scortisoara, stafide. Se suprapun mai multe foi, se pun merele si se ruleaza. Se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina si se coc la foc potrivit. Cand se scot se pudreaza cu zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise