Strudel cu mere foarte simplu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru fiecare strudel: 3 foi de placinta
  • 2 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Se curata de coaja un numar potrivit de mere pentru cite strudele facem.

Se intinde o foaie de placinta pe planseta, se unge cu 1 lingura de ulei si se stropeste cu 1 lingura de zahar, se pune deasupra alta foaie, se unge etc pina suprapunem 3 foi. Pe marginea ingusta a foilor se asaza 2 mere rase pe razatoarea mare si stoarse putin, se stropesc cu 1 lingura zahar si scortisoara, se ruleaza si ruloul se asaza in tava unsa cu ulei. Se continua cu restul de foi, asezind rulourile unul linga altul nu prea inghesuite. La urma se ung rulourile cu ulei si se stropesc cu putin zahar, pentru culoare.

Se coc 20 minute, pina se rumenesc usor, la foc potrivit spre mare.

Dupa gust, se poate folosi mai putin zahar, sau chiar indulcitor potrivit pentru copt. Daca nu stoarcem merele, strudelul iese mai insiropat si se maninca cu lingurita. Se taie dupa ce se racoresc, fiecare rulou in 4.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise