Strudel cu mere si budinca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • un pic de sare
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 7-8 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pentru uns: 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura. Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.

Merele spalate si decojite si le dam pe razatoarea marea. Amestecam cu 2 linguri de zahar si scortisoara si punem pe foc la calit aprox 5 minute. Lasam sa se raceasca apoi stoarcem merele si le amestecam cu budinca.

Aluatul dospit il impartim in 3 (daca vreti mai mari impartiti doar in doua)

Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza). Asezam umplutura in mijloc si tragem apoi marginile peste mere alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi.

Asezam cele 3 impletituri intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca aprox 20 min.

Ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 min, pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise