STRUDEL CU MERE SI PRUNE USCATE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat foietaj - 800 gr
  • Mere - 2 kg
  • Prune uscate - 200 gr
  • Zahar tos - 350 - 400 gr
  • Zahar pudra - 100 gr
  • Biscuiti - 200 gr
  • Sos de vanilie - 300 gr
  • Sos de ciocolata - 300 gr
  • Scortisoara - 100 gr

Mod de preparare

Se taie merele in cubulete apoi se calesc intr-o tigaie, cu zaharul tos si prunele uscate.

Se aromatizeaza cu scortisoara apoi se umple aluatul foietaj cu aceasta compozitie.

Strudelul astfel obtinut se coace la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute.

Se pudreaza cu zahar si se garniseste cu sos de vanilie si de ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise