Strudel cu pere si crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj (450gr),
  • 4-5 pere,
  • 5+3 linguri zahar,
  • 50gr margarina,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • 1 plic praf de budinca de vanilie

Mod de preparare

1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se taie sub forma de gratar.

2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.

3. Se curata perele si se taie cuburi.

4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5 linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.

5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa umplutura.

6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in cuptor (creste foaia mai frumos).

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise