Strudel de mere caramelizate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr.foietaj din comert
  • 1 baton scortisoara
  • scortisoara pudra
  • 1 steluta de anason
  • 3-4 linguri zahar galben
  • sucul de la jumatate de lamaie si jumatate de portocala
  • 3-4 mere mari
  • 1 pumn stafide
  • esenta rom
  • zahar pudra
  • 1 ou pt.uns.

Mod de preparare

Daca optati sa faceti foietaj in casa cantitatea pt aprox.300gr:Amesteca 150gr.zahar cu 150 gr.unt.Adauga 2 galbenuse si amesteca bine.La sfarsit adauga 300 gr. faina,framanta bine.Intinde aluatul.

Merele se curata si se taie cubulete,se caramelizeaza cu sucul de citrice, zaharul,batonul de scortisoara si steluta de anason.Se ia de pe foc,se pune scortisoara pudra,stafidele(care au stat in rom)se amesteca.Se scoate batonul si steluta.Tava pt. cuptor se tapeteaza cu hartie vegetala,se unge cu putin ulei.Se intinde aluatul,eu am avut 2 aluate.Am impartit umplutura in doua,am rulat foietajul.Am uns cu oul batut si am dat la cuptor 15-20 min.Am incercat sa fac si cu pere,iasa la fel de bun,am pus zahar galben pt ca este mai putin dulce ca cel alb,fructele sunt si ele destul de dulci.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise