Strudel de mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina - 300g
  • zahar - 30g
  • 2 oua,
  • 2 varfuri de sare
  • unt - 100g
  • umplutura - 150g
  • zahar - 500g
  • mere - 80g
  • stafide
  • miez de nuca - 60g
  • o lamaie
  • scortisoara
  • rom

Mod de preparare

1) Se pun stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom. Se face o coca din 280g faina cu sare, zahar, un ou si 80g unt, se obtine o pasta omogena care se va introduce in frigider pt 1cca o ora.

2) Se curata merele si se taie felii, se pun nucile taiate sau faramate, coaja rasa de la lamaie, scortisoara, zaharul, stafidele stoarse.

3) Scoateti coca din frigider, intindeti o foaie subtire daca este posibil dreptunghiulara, ungeti bine bordul pe 3-4 cm fara sa-l terminati.

4) Asezati umplutura in mijlocul foaiei, rulati strudelul si sigilati bine bordurile, ungeti tot strudelul cu ou, il asezati intr-o tava unsa cu restul de unt si tapetata cu faina si coaceti la 170g pt 1 ora. Eu am pregatit aici strudelul in portie unica rotunda si am facut o compozitie dubla de coca. Este foarte simplu si bun... pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise