1) Se pun stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom. Se face o coca din 280g faina cu sare, zahar, un ou si 80g unt, se obtine o pasta omogena care se va introduce in frigider pt 1cca o ora.
2) Se curata merele si se taie felii, se pun nucile taiate sau faramate, coaja rasa de la lamaie, scortisoara, zaharul, stafidele stoarse.
3) Scoateti coca din frigider, intindeti o foaie subtire daca este posibil dreptunghiulara, ungeti bine bordul pe 3-4 cm fara sa-l terminati.
4) Asezati umplutura in mijlocul foaiei, rulati strudelul si sigilati bine bordurile, ungeti tot strudelul cu ou, il asezati intr-o tava unsa cu restul de unt si tapetata cu faina si coaceti la 170g pt 1 ora. Eu am pregatit aici strudelul in portie unica rotunda si am facut o compozitie dubla de coca. Este foarte simplu si bun... pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise