Suberec

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • - 1 kg faina 000
  • - delikat dupa gust ( cca. 1.5 lingura )
  • - praf de usturoi dupa gust ( cca. 1 lingura )
  • - o cana cu apa calda
  • Umplutura
  • - 1 kg carne tocata ( miel-se foloseste la reteta originala, preparatul fiind de origine tatara- foarte bine curatata sau vitel de lapte sau manzat+porc )
  • - optional se poate adauga ceapa tocata ( cu cutitul sau la robot cu turatie scazuta, pentru a nu rezulta pasta de ceapa ), 2 cepe mari sau 3-4 cepe mici
  • - delicat
  • - cimbru
  • - o cana apa rece

Mod de preparare

1.

Se cerne faina. Intr un vas se pune faina, delikatul, praful de usturoi. Se adauga apa calda si se framanta pana nu se lipeste de mana ( eu aluatul il fac la robot si iese foarte bine ). Se lasa la odihnit aluatul. Intre timp se face umplutura:

2.

Se framanta carnea tocata adaugandu se delikat, cimbru si treptata se incorporeaza apa rece.

3.

Se fac bilute de marimea unei nuci mai mari din aluat. Se intinde cu sucitorul (sau cu aparatul de facut foaie din aluat ) o foaie rotunda de cca 1-1.5 mm grosime, diametrul de cca 10-15 cm. Se umple cu carnea tocata preparata ca mai sus o jumatate din foaia intinsa. Se pliaza cealalta parte pe deasupra si se lipesc marginile. Se indeparteaza surplusul de pe margini cu rozeta crestata sau cu cea de taiat pizza.

4.

Se pune 0.75- 1 L ulei, la foc intr un vas adanc si cu circumferinta mare la partea superioara. Cand uleiul e foarte bine incins, se pun placintelele la prajit. Se intorc de pe o parte pe alta cu o paleta sau cu supiera. Cand capata o culoare usor aramie, sunt gata.

5.

Se pot servi cu iaurt, sana sau....bere. Sunt minunate cand sunt fierbinti dar sunt foarte bune si reci.

6.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise