Sufleu cu cartofi si ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 300 ml lapte
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 300 g cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 100 g parmezan sau cascaval ras
  • patrunjel tocat
  • 1 catel usturoi
  • piper, sare,
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

Cartofii se spala, se fierb cam 20 minute in apa sarata dupa care se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi.

Ciupercile se calesc in ulei, se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel, adaugand cata putina apa din cand in cand.

Untul se topeste intr-o cratita, se adauga faina amestecand cu un tel, laptele caldut si se fierb 5-8 minute pana se ingroasa. Se adauga nuscoara, se da la foc. In crema astfel obtinuta se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare iar compozitia se pune la racit;

Cartofii se amesteca cu ciupercile, se adauga crema pregatita mai sus, se potriveste de sare si piper, cascavalul ras, iar in final albusurile batute spuma cu sare. Se inglobeaza cu atentie, se unge o forma de chec cu unt si faina se toarna compozitia si se coc 25 minute la cuptorul incalzit in prealabil la 180°C.

Eu am folosit forme de muffins, unse cu unt si faina iar deasupra am asezat cate o feliuta de ciupercute calite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise