Sufleu de cartofi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 1 lingurita unt
  • 3 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt.

Din momentul in care incep sa fiarba ii lasam circa 20 de minute pe foc, apoi ii scurgem.

Galbenusurile le mixam cu un praf de sare, piper, smantana apoi adaugam mararul verde tocat marunt.

Separat batem albusurile spuma, le incorporam peste galbenusuri cu o paleta de silicon, cu miscari de sus in jos.

Peste acest amestec incorporam cartofii.

Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem un vas ceramic cu ulei, punem jumatate din amestecul de cartofi, un strat de cascaval ras, restul de cartofi si deasupra iar cascaval.

Introducem sufleul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.

Cande este gata il scoatem sa se racoreasca putin apoi putem servi.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise