Supa crema de broccoli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru doua portii)
  • broccoli de aprox. 300 g;
  • 1-2 cartofi;
  • un pastarnac;
  • o ceapa;
  • frunze patrunjel verde;
  • zeama de la 1/2 lamaie;
  • apa;
  • sare;
  • ulei;

Mod de preparare

Am curatat ceapa si am pus-o intreaga in oala, pentru gust, ulterior am scos-o afara.

Am curatat, spalat cartofii si pastarnacul. Cartofii i-am taiat cubulete, iar pastarnacul rondele. Le-am pus in oala la fiert.

In timpul acesta, am desfacut broccoli in buchetele, l-am spalat si l-am pus 10-15 minute in apa rece cu sare.

Cand celelalte legume sunt pe jumatate fierte, am adaugat buchetele de broccoli si le-am lasat sa fiarba toate impreuna.

Dupa ce au fiert, am scos si aruncat ceapa, iar celelalte legume le-am pus intr-un castron. Am facut un pireu din ele, adaugand sare si ulei.

Cand pireul este gata, il adaug in oala. Omogenizez, las sa dea intr-un clocot, potrivesc de sare si apoi sting focul.

Am presarat patrunjel verde. Pentru ca ne place mai acruta, am adaugat si zeama de lamaie.

Se poate servi cu crutoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise