Supa crema de dovlecei

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 pastarnac
  • 1 morcov mic
  • cateva fire patrunjel
  • 200 ml lapte
  • 50 ml smantana
  • 1 galbenus crud
  • 1 cub concentrat legume (pui)
  • 1 lingurita zahar
  • 1-2 linguri ulei
  • sare, piper, 1 lingurita paprika
  • pentru crutoane:
  • 4-5 felii de paine
  • 2 linguri ulei de masline
  • condimente

Mod de preparare

Se curata si se taie legumele in bucati mai mari. In 3 litri de apa cu putina sare se fierb legumele, aproximatic 30 minute, se adauga sare, piper, concentratul si uleiul.

Dupa ce s-a racorit putin se mixeaza amestecul (se da prin sita). Adaugati laptele clocotit, puneti smantana si galbenusul intr-o supiera si turnati supa crema amestecand usor.

Taiati painea cubulete, puneti intr-o tigaie antiaderenta uleiul de masline, prajiti putin crutoanele si condimentati-le.

Garnisiti supa cu frunzulite de patrunjel si pudrati cu putina paprika.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise