Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 300 g linte portocalie, speciala pentru supe (decojita)
  • - 1 ceapa mare
  • -6 catei de usturoi integi
  • - 2-3 linguri de ulei de masline
  • - 2 lingurite de chimin
  • - 1 lingurita de Deli’kat de legume sau Vegeta
  • -frunza de patrunjel verde
  • - sare dupa gust
  • - 1 lamaie
  • - 2 l apa

Mod de preparare

: Lintea se curata si se spala.

Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.

Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.

Se adauga apa fierbinte, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.

Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.

Se serveste fierbinte acrita cu zeama de lamaie cu lipie araba sau crutoane inmuiate in supa.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise