Supa crema de morcovi si sfecla

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi mari
  • 1 sfecta medie
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • un catel de usturoi
  • patrunjel (optional)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper
  • supa de vegetale ori de pui

Mod de preparare

Pentru ca nu-mi place sa prajesc ceapa, evit acest mod de a gati si astfel dupa ce am curatat legumele si le-am taiat in cubulete: sfecla, morcovii, cartoful si ceapa le-am pus in apa cu sare la fiert pana se vor inmuia. Dupa fierberea lor am separat legumele de apa unde am fiert si le-am pus intr-un blender pana au devenit o crema. Am pus apa in care au fiert cu un cub Knorr de legume, cele 2 linguri de ulei de masline si crema de legume pe foc pentru alte 5 minute. Am taiat marunt usturoiul si l-am presat in supa pe care deja o dadusem la o parte de pe foc. Dupa gust se pune sare si piper (desi sarea o are din cubul knorr, eu am evitat sa mai pun).

Am presat si o ploaie de patrunjel peste. Este optional daca doriti verdeata peste supa.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise