Supa de mazare cu crema de branza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 2 fire de menta
  • 2 fire de tarhon
  • 1 conserva (800 gr) mazare&morcovi, scurse
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 1 lingurita sare de mare cu ierburi aromate
  • sare de mare simpla, dupa gust
  • 250 gr crema de branza
  • 40 gr amidon alimentar dizolvat in 50 ml apa rece

Mod de preparare

Intr-o cratita pune la fiert acoperit laptele cu ierburile aromate.Dupa ce a dat intr-un clocot, inlatura capacul si adauga mazarea cu morcovii din conserva.Lasa-le sa fiarba 2-3 minute apoi adauga sucul de portocale si mai lasa pe foc 1 minut.

Ia cratita de pe foc, toarna supa intr-un bleder si paseaz-o.Pune supa din nou in cratita pe foc.Adauga sare cu ierburi aromate si sare simpla in plus daca doresti si amesteca.Bate crema de branza intr-un vas apoi dizolv-o cu cateva linguri de supa.Adauga in supa crema de branza dizolvata si amesteca bine.Adauga in final amidonul alimentar dizolvat in 50 ml apa rece si amesteca incontinuu lasand supa pe foc pana cand devine mai densa.Serveste supa simpla sau cu paine prajita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise