SUPA DE ROSII

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O sfecla de marime potrivita
  • 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata
  • 1 morcov
  • un pastarnac
  • jum de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 2 buc ardei gras
  • 1 kg de rosii proaspete sau conservate
  • daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate
  • patrunjel tocat marunt
  • marar tocat marunt
  • taitei sau fidea
  • sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc

Mod de preparare

Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa).

Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca.

Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt.

Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise