Supa de rosii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (in cantitatile dorite de fiecare in parte)
  • telina;
  • pastarnac;
  • morcov;
  • ceapa;
  • cartofi;
  • orez;
  • suc de rosii;
  • putin ulei;
  • sare;
  • patrunjel verde;
  • usturoi pisat;
  • zeama de lamaie.

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Se alege si se splala orezul. In timp ce pregatesti legumele, orezul tine-l in apa rece.

Ceapa am pus-o in oala intrega, pentru gust, mai tarziu am scos-o (sotului meu nu-i place sa vada ceapa in supa). Am taiat morcovul rondele, telina si pastarnacul cubulete si le-am adaugat in oala, in aceasta ordine. Dupa un timp am pus si orezul si catofii si am lasat sa fiarba. Cand legumele sunt aproape fierte, am adauga sucul de rosii, putin ulei si am potrivit de sare. Am lasat sa mai dea intr-un clocot.

Am stins focul, am adaugat usturoiul pisat si putina zeama de lamaie (noua ne place mai acruta) iar la sfarsit putin patrunjel verde.

E delicioasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise