Sushi cu legume in crusta de marar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez Atifco pentru pilaf;
  • legume (morcov, pastai, mazare, porumb);
  • sos de soia;
  • otet;
  • zahar;
  • apa;
  • marar verde;
  • condimente (sare, piper).

Mod de preparare

Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului.

Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca apoi cu orezul fiert. Acest otet de orez se pregateste astfel:intr-o cratita se pune la fiert 50 ml de otet cu o lingurita de sare si o lingura mare de zahar. Se fierbe amestecand cu grija pana devine un sos.

Orezul fiert si amestecat cu otetul de orez se intinde pe un covoras de bambus (daca nu aveti puteti folosi folie de aluminiu) ce a fost presarat mai intai cu marar verde tocat marunt.

Dupa ce am intins orezul vom aseza legumele dupa preferinta, iar apoi vom rula cu grija.

Odata facut orezul cu legumele sul, se taie rondele cu ajutorul unui cutit foarte ascutit si umezit in apa.

Se aseaza pe platou si se serveste cu sos de soia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise