Sushi Maki

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 alge Nori
  • 1 fruct de avocado
  • 1 cutie de peste file de Hering
  • 1 castravete
  • 1 morcov
  • 130 g de orez(….)
  • 1 ardei gras rosu
  • wasabi
  • sos de soia si sos de stridii
  • otet de orez

Mod de preparare

In apa care fierbe se adauga sare si otet de orez, cand apa fierbe se adauga orezul, care se adauga la fiert in punga. Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, orezul trebuie sa fie mai lipicios, pentru a se putea modela.

Se curata morcovul si se taie fasii, se taie castravetele in 4 pe lungime, se curata de coaja avocado si se taie felii, pestele se desface in fasii si se poate trece la pregatirea preparatului. Se ia covorasul de bambus pe care se va aseza alga, pe alga aranjam orezul si celelalte ingrediente pentru iuteala punem si wasabi. Se trece la rularea bine a preparatului. Pentru al doilea sushi vom preoceda la fel numai ca dupa ce am asezat orezul care sta strans lipit de alga vom intoarce alga si dedesubt vom avea orezul iar pe alga direct vom pune celelalte indrediente dupa care la fel rulam bine.

Se va lua un cutit pentru a putea taia sushi, vom uda cutitul si vom trece la taierea preparatului. Se serveste cu sos de soia sau sos de stridii.

Pofta Buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise