Suvita lui Basescu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 borcan compot visine
  • -frisca vegetala (Hulala)
  • -7 oua
  • -14 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • -8 linguri de faina
  • -150 gr. nuca macinata
  • -1 pachet unt
  • -1 pachet glazura de ciocolata Dr. Oetker ( sau facuta in casa).

Mod de preparare

Mai intai se fac pe dosul tavii doua foi din: 3 oua intregi, 6 linguri zahar, 3 linguri apa, 2 linguri ulei, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 4 linguri faina.

Apoi, se fac alte doua foi din 4 albuse, 8 linguri zahar, 4 linguri faina si 150 gr. nuca macinata.

Crema:

4 galbenuse, 8 linguri zahar, 1 lingura cacao (sau cafea ness) se fierb pe aburi. Dupa ce s-a racit se amesteca foarte incet cu 1 pachet unt frecat.

Montarea:

-foaie maro

-crema maro+visine

-foaie cu nuca

-frisca

-foaie cu nuca

-crema maro+visine

-foaie maro

-glazura de ciocolata pe deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise