Tahini halva

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani zahar brun
  • 2/3 cana tahini (pasta de susan)
  • 2/3 cana lapte
  • Arome la alegere:
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau
  • 1 lingurita cacao sau
  • fistic taiat bucatele sau
  • migdale taiate bucatele

Mod de preparare

Se unge tava/forma cu unt.

Se incalzeste la foc potrivit zaharul cu laptele (cit sa fie doar fierbinte).

Se ia de pe foc si se adauga tahini-ul si aromele (dar NU se amesteca). Se lasa asa cam 2 minute.

Se amesteca apoi cu o spatula citeva minute.

Se toarna in tava/forma si se lasa sa se "aseze".

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise