Taietei cu dovlecei si cascaval

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 dovlecei mici,
  • 400 g taietei,
  • 80 g de cascaval (neras),
  • 2 legaturi de busuioc,
  • 3 catei de usturoi,
  • 100 ml ulei de masline,
  • sare.

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor. Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie \"aschii\". Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza. Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taieteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taieteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute. Se scurg taieteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor. Se orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise