Taietei cu sunca si legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g taietei lati
  • sare, piper
  • cateva picaturi de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 300 g sunca slaba, fiarta
  • 2-3 linguri de unt sau de margarina
  • 200 g mazare
  • 50 g verdeata (marar,busuioc,patrunjel)
  • frunze de salata si felii de rosii pentru ornat.

Mod de preparare

Fierbeti taieteii in apa cu sare si cu ulei de masline, scurgeti-I, treceti-I printr-un jet de apa rece, lasati-I sa se scurga si pastrati-I la indemana.

Curatati ceapa si taiati-o marunt.Taiati ardeiul in doua, indepartati semintele, spalati-I si taiati-l cubulete.Taiati sunca cubulete, incingeti uleiul sau margarina intr-o tigaie si puneti la calit ceapa si ardeiul.

Adaugati cubuletele de sunca si mazarea si inabusiti totul timp de 5 minute.Adaugati taieteii si inabusiti-I un pic.

Asezonati taieteii cu legume cu sare si piper.Adaugati verdeata aleasa, spalata si tocata marunt.

Ornati cu frunze de salata si cu felii de rosii.

Serviti imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise