Taietei cu sunca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 150 g taietei,
  • sare,
  • 6 bulbi de praz,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 2 linguri otet,
  • piper macinat mai mare,
  • 1/2 lingurita cimbru uscat,
  • 200 ml smantana,
  • 50 g sunca sau jambon,
  • 2 linguri capere,
  • 10 g unt.

Mod de preparare

Se fierb taieteii al dente in apa cu sare.

Se spala bulbii de praz si se taie bucati. Se curata usturoiul.

Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se caleste prazul circa 2 minute, amestecand intruna. Se adauga usturoiul presat, se sting cu otet si se lasa putin sa fiarba. Se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza cimbrul si se mai fierb inca aproximativ 3 minute.

Se taie sunca fasii late si se introduce in sosul de praz si usturoi, impreuna cu caperele si cu untul. Se condimenteaza si se amesteca cu taieteii fierti si scursi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise