Taitei cu lapte gratinati

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g taitei
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 250 g smantana
  • 50 g stafide
  • un picut de sare

Mod de preparare

Fierbem taiteii in apa cu sare, ii spalam sub jet de apa intr-o strecuratoare si ii amestecam intr-un vas cu ouale, cu 3 linguri zahar, cu 50 g unt, un varf de sare, stafidele si laptele. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu untul ramas, punem smantana cu 2 linguri de zahar deasupra si dam la cuptor. POFTA BUNA COPII !!!! NOTA : A gratina = a realiza o crusta la suprafata unui preparat culinar ( acoperit de regula cu un strat de branza, smantana sau pesmet ) prin rumenire la cuptor. CUGETARE : Nu poti dori ce nu cunosti - VOLTAIRE

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise