Taitei de casa cu dragavei (reteta de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg dragavei
  • 250g taitei de casa
  • 50ml ulei
  • 50g pasta de tomate
  • sare

Mod de preparare

Taiteii de casa se pun la fiert (in apa cu un praf de sare), cand apa a dat in clocot, dupa care se scurg. Dragaveiul se da si el in citeva clocote, se scurge, se taie marunt. Intr-un vas cu peretii mai inalti se pune ulei, un strat de taitei, unul de dragavei si tot asa pina se termina cantitatile respective, deasupra se pune pasta de tomate care s-a subtiat cu putina apa si ulei, sare dupa gust. Se da la cuptor 30-40', la foc potrivit. Se poate servi cu castraveciori murati, in otet etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise