Talmes-balmes in aluat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de placinta sau o foaie de aluat frantuzesc
  • 2 linguri branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 3 masline verzi
  • 3 masline negre
  • 50g cascaval ras

Mod de preparare

Taiem ardeii in patratele mici.

Taiem maslinele marunt.

Derulam foaia de aluat(putem folosi si aluat de pizza sau de paine).

Amestecam branza cu smantana si o intindem pe foaie

Deasupra presaram ardeii , maslinele ,cascavalul ras si rulam.

Taiem in felii groase(cam 5 cm).

Punem feliile intr-o tava intinsa acoperita cu foaie de copt si unsa cu unt.

Dam la cuptor foc mediu(th6 sau 180°)

lasam pana se rumeneste .

Se poate servi cald cu o salata verde sau rece ca aperitiv.

E foarte usor de facut si chiar si copiii o vor adora.

Pofta buna si cat mai multe retete incercate sau facute!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise