Tapenadă verde

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g de fileuri de hamsie în ulei(anchois)
  • 150g de masline verzi fără sâmburi
  • 5 căţei de usturoi
  • 100ml de ulei de măsline
  • capere(facultativ)

Mod de preparare

Se curăţă usturoiul. Se pun în mixer toate, în afară de ulei. Se zdrobesc bine. Uleiul se adaugă treptat, ca la maioneză. Cantitatea e orientativă. Pune fiecare după dorinţă până obţine textura dorită.

Se serveşte la aperitiv pe felii de păine, pe felii de roşii sau de castravete.

Se poate aroma cu ea o vinegretă pentru salată.

Cu măsline negre iese mai închisă, dar e la fel de bună.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise