Tarta caramel cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat de tarta :250g faina
  • 100g margarina sau untura
  • 120g zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare, cat luati cu 3 degete
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • pt caramel
  • 200g zahar
  • 50ml apa
  • 50g margarina
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se framanta un aluat.Nu framantati prea mult, din cauza calduri mainilor aluatul se inmoaie si va pacaleste sa-i mai dati faina.

Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.

pt caramel:

Se pun toate pe foc pana se topeste zaharul , se lasa deoparte.

Se opreste1/4 din aluat pt gratar, restul se intinde in forma de cerc pe masa presarata cu faina si tapeaza cu el tava de tarta...eu am folosit-o pe cea cu inel.

Se curata 3-4 mere de coaja si se taie felii subtiri care se rasfira pe tarta, se pune deasupra gratarul.

Siropul rece se toarna peste tarta si se introduce in cuptorul incins bine.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise