Tarta crocanta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 250 g faina
  • 110 g margarina rece
  • 100 g unt nesarat
  • 1 ou
  • 2 lg otet
  • 1 praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 250 ml iaurt simplu
  • 170 g zahar
  • 3 1/2 linguri faina
  • 1 ou intreg plus un galbenus
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi, taiate pe jumatate
  • Pt crusta:
  • 7 lg faina
  • 5 lg unt rece
  • 3 lg zahar
  • 50 g migdale zdrobite

Mod de preparare

Intr-un castron mare se amesteca faina cu praful de sare, se adauga apoi untul si margarina taiate bucatele si se mixeaza pana cand compozitia devine nisipoasa. Se adauga apoi oul batut separat cu apa si otet;.Se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la frigider circa 30 min.

Se intinde o foaie de aluat cu care se tapeaza pana sus, o forma de tarta demontabila..se acopera cu folie speciala de copt si se adauga boabe de fasole, pentru a impiedica aluatul sa se umfle la copt. Se coace blatul circa 10 min.

Separat, se amesteca incredientele pentru crusta, la sfarsit se adauga migdalele zdrobite si se obtine un aluat sfaramos, peste care se presara taietei. Se mai lasa la cuptor inca 10 min.Se scoate din forma dupa racire completa si se portioneaza cu un cutit zimtat, bine ascutit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise