Tarta cu ananas si jeleu de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 30 g zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Umplutura si decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 baton vanilie
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 g frisca
  • 1 conserva ananas felii + sucul
  • 1/2 plic jeleu de capsuni
  • 1 plic jeleu transparent
  • 250 ml suc de ananas
  • 30 g migdale/ nuci macinate
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru aluat eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar se poate framanta foarte usor si cu mana: se amesteca faina si zaharul cu untul taiat cubulete pana ce compozitia devine sfaramicioasa apoi se adauga oul si coaja de lamaie. Aluatul va fi foarte elastic si usor de intins.

Se incalzeste cuptorul la 200 g C.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe hartie de copt apoi se aseaza in tava de tarta, fara a o unge in prealabil, presandu-l bine de marginile tavii.

Aluatul se va desprinde singur dupa coacere.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la frigider pentru 15-30 minute.

Pentru umplutura, se mixeaza ouale cu zahar si miezul de vanilie apoi se incorporeaza frisca batuta.

Se unge aluatul de tarta cu galbenus de ou si se da tava la cuptor pentru 10 minute.

Se scoate tava, se aseaza umplutura si se da din nou la cuptor pentru 25 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Se aseaza feliile de ananas scurse peste prajitura.

Se pregateste jeleul de capsuni, astfel: se amesteca praful din 1/2 de plic cu sucul din conserva de ananas si 2 linguri de zahar apoi se incalzeste timp de 1 minut.

Cu o lingurita se toarna cate un strop de jeleu in mijocul si pe marginile feliilor de ananas.

Se pregateste si jeleul transparent ca si cel de capsuni, folosind 1 plic si 250 ml suc de ananas si se toarna peste toata tarta.

La final, se presara nuci/ migdale macinate pe marginea tartei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise