Tarta cu banane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt crusta
  • 100 gr unt
  • 300 gr biscuiti
  • 1/2 cani ciocolata rasa mare
  • praf de sare
  • 2 ling zahar pudra
  • Pt umplutura :
  • 2 banane mari
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 cutie lapte condensate (200 ml)
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca / smantana pentru frisca
  • 3 foi gelatina (5 gr)
  • ciocolata pentru décor

Mod de preparare

Untul il topim si il lasam sa se raceasca

Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata razuita mare . Se pot folosi fulgi de ciocolata .

Cand untul este caldut, inca ,turnam peste biscuiti si amestecam bine . Intr-o forma de tort cu pereti detasabili punem biscutiii si formam baza tartei . Apasam bine biscuiti atat pe fundul formei cat si pe margini atat cat putem ridica marginile. Dam la frigider .

Punem foile de gelatina la inmuiat in putina apa .

Laptele condensate impreuna cu zaharul il punem la incalzit si cand este cald , dar nu fierbe luam foile de gelatina din apa si le dizolvam in laptele condensate . Puteti adauga arome de tot felul aici.

Cand s-a dizolvat toata gelatina lasam sa se racoreasca .

Bananele le curatam si le taiem rondele intr-un bol. Punem peste ele sucul de lamaie si le amestecam in asa fel incat sa ajunga suc peste toate ca sa nu se oxideze si le asezam peste baza din frigider.

Cand laptele condensate este caldut adaugam smantana pentru frisca si omogenizam . Gustati daca mai trebuie zahar . Cei care au incercat retetele mele stiu ca nu sunt foarte dulci si pentru cine iubeste desertul foarte dulce mai trebuie sa adauge zahar .

Turnam peste banane si dam la frigider pentru 12 ore.

Desfacem forma, asezam tava pe un platou si decoram cu ciocolata .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise