Tarta cu branza de vaci si lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 foaie aluat fraged,
  • 400 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 100 ml frisca nebatuta,
  • 2 lamai,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri faina,
  • 80 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos,
  • sare.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, spalati lamaile si radeti-le coaja.

Imbracati cu aluatul o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt. Separati albusurile de galbenusuri si amestecati bine branza de vaci cu galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, frisca nebatuta si coaja de lamaie, pana ce devine omogena.

Bateti albusurile spuma, impreuna cu o priza de sare, incorporati-le usor in compozitie si turnati-o in forma peste aluat. Presarati deasupra untul taiat bucatele si dati tarta circa 30 de minute la cuptor.

Cand s-a copt, scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si serviti-o rece, pudrata cu zahar tos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise