Tarta cu branza de vaci si lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 foaie aluat fraged,
  • 400 g branza de vaci,
  • 2 oua,
  • 100 ml frisca nebatuta,
  • 2 lamai,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri faina,
  • 80 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos,
  • sare.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°, spalati lamaile si radeti-le coaja.

Imbracati cu aluatul o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt. Separati albusurile de galbenusuri si amestecati bine branza de vaci cu galbenusurile, zaharul pudra, zaharul vanilat, faina, frisca nebatuta si coaja de lamaie, pana ce devine omogena.

Bateti albusurile spuma, impreuna cu o priza de sare, incorporati-le usor in compozitie si turnati-o in forma peste aluat. Presarati deasupra untul taiat bucatele si dati tarta circa 30 de minute la cuptor.

Cand s-a copt, scoateti-o din forma, lasati-o sa se raceasca si serviti-o rece, pudrata cu zahar tos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise