Tarta cu branza dulce si capsuni

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Aluat
  • -150 grame faina
  • -75 grame alune prajite fara sare
  • -75 grame unt
  • -60 grame zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde
  • Umplutura
  • -400 grame capsuni proaspete
  • -500 grame branza dulce de vaci
  • -100 grame zahar
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 oua
  • -30 grame gris
  • -200 ml frisca lichida
  • Pentru ornare
  • -100 grame capsuni proaspete
  • -4 fructe kiwi
  • -frunze de menta
  • -1 pachetel glazura rosie pentru tarte
  • -250 ml apa
  • -2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se macina alunele fin.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.

Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele.

Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.

Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune in forma unsa cu unt.

Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .

Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.

Se incorporeaza capsunile si se aseaza in forma peste aluat.

Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.

Se lasa sa se raceasca in vas.

Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.

Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.

Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.

Se pune la fiert, amestecand incontinuu.

Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.

Se da la rece 1 ora .

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise