Tarta cu branza dulce si capsuni

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Aluat
  • -150 grame faina
  • -75 grame alune prajite fara sare
  • -75 grame unt
  • -60 grame zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -7-8 linguri lapte rece, cat cuprinde
  • Umplutura
  • -400 grame capsuni proaspete
  • -500 grame branza dulce de vaci
  • -100 grame zahar
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 oua
  • -30 grame gris
  • -200 ml frisca lichida
  • Pentru ornare
  • -100 grame capsuni proaspete
  • -4 fructe kiwi
  • -frunze de menta
  • -1 pachetel glazura rosie pentru tarte
  • -250 ml apa
  • -2 linguri de zahar

Mod de preparare

Se macina alunele fin.

Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul; se adauga alunele macinate.

Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele.

Se acopera cu folie de aluminiu si se lasa o ora la frigider.

Se intinde aluatul ceva mai mare dacat forma de tarta si se pune in forma unsa cu unt.

Capsunile se spala, se feliaza si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga .

Se amesteca branza cu zaharul , vanilia,coaja de lamaie,ouale, grisul si frisca lichida.

Se incorporeaza capsunile si se aseaza in forma peste aluat.

Se da la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora.

Se lasa sa se raceasca in vas.

Se scoate tarta din forma si se aseaza pe un platou.

Se orneaza cu fructele de kiwi taiate in felii subtiri , capsuni si frunze de menta.

Continutul plicului de glazura il amestecam cu 250 ml de apa si 2 linguri de zahar.

Se pune la fiert, amestecand incontinuu.

Se lasa la racit 1 minut, apoi se pune cu o lingura peste fructe, incepand din centrul prajiturii spre exterior.

Se da la rece 1 ora .

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise