Tarta cu branza dulce si fructe

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat
  • 250-300 g faina
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1 ou
  • 60 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • Umplutura
  • 125 g margarina
  • 150 g zahar (reteta zice 1 pahar de zahar care e ceva mai mult)
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1/2 fiola esenta de lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 kg branza de vaci
  • 4 nectarine

Mod de preparare

Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat praful de copt, oul intreg , zaharul, coaja de lamaie si margarina topita si am amestecat cu lingura de lemn pana cand aluatul s-a omogenizat si a inceput sa se dezlipeasca de pe peretii castronului. A iesti mai moale decat cum pare din pozele din reteta originala si nici nu statea ca sa pot forma o bila asa ca am mai adaugat 2 linguri pline de faina. Dupa aceea am invelit aluatul in folie transparenta si l-am bagat la frigider pentru jumatate de ora.

In timp ce aluatul statea la racoare m-am ocupat de umplutura.

In robotul de bucatarie am pus la gramada branza dulce, margarina topita, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, esentele si le-am mixat cateva minute sa se amestece bine de tot si sa devina de consistenta cremoasa.

Galbenusurile le-am frecat cu praful de budinca, apoi le-am adaugat la compozitia de branza si am mai mixat putin.

Separat am batut cele 4 albusuri spuma tare, apoi le-am incorporat incet in compozitia de branza cu ajutorul unei spatule.

Dupa jumatate de ora am scos aluatul din frigider si l-am intins mai mare decat fundul formei de copt ca sa-l pot urca si pe peretii formei. Am uns fundul cu ulei si l-am presarat cu faina, apoi m-am ajutat de folie ca sa trec aluatul in forma. Am folosit o forma de tort cu margine detasabila cu diametrul de 26 cm.

Dupa ce am aranjat luatul in forma, am turnat toata compozitia de branza (nu va speriati daca pare prea fluida, se va intari la copt).

Am aranjat deasupra feliute de nectarine.

Am introdus prajitura in cuptorul preincalzit si l-am potrivit la temperatura medie.

Dupa vreo 30 min s-a colorat deja deasupra asa ca am acoperit prajitura cu hartie de copt si mai departe inca o ora am scazut focul la un sfert.

Prajitura se coace 80-90 de minute.

Dupa scurgerea timpului regulamentar, am stins cuptorul, am deschis usa si am lasat prajitura sa se raceasca odata cu cuptorul. Mai tarziu am scos-o si am lasat-o pe masa sa se raceasca mai departe.

Prajitura e foarte placuta la gust, nu e prea dulce (pt unii poate nu e destul de dulce), branza e cremoasa, aromata.

Sursa: www.culinar.ro

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise