Tarta cu branza si cirese

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti graham
  • 200 g cirese proaspete
  • 5 linguri sirop de cirese
  • 500 g branza slaba
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 3 oua mari
  • 1/2 lingurita cu sare.

Mod de preparare

Se piseaza biscuiti, dar nu pana se fac pudra, pentru a fi mai crocanti. Se amesteca cu untul care a fost un pic topit pe foc. Se pune amestecul pe un platou si se da la rece. Intr-un castron mare se amesteca bine branza, zaharul, sarea, vanilia si coaja de lamaie, apoi se adauga ouale si se bate cu mixerul. Se pune apoi compozitia intr-un vas si se tine la foc mic 10 min. Cand e gata, toarna amestecul peste blat. Se scot samburii cireselor, se amesteca cu siropul si se toarna peste tarta. Se da la rece ptr 24 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise